Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Om Jordan ...och Tolkien

Nu har ni gjort det igen. Det var inte bara ämnet i fråga jag syfta på med liknelsan utan mera på de flästa av er har en förmåga att överreagera och lägga inn mera betydelse i orden än det som står skrivet. Ta nu inte det här också¨som en personlig utmaning.

Men samtidigt ville jag poängtera min ståndpunkt i debatten. Att, javisst, har Jordan snott en smula från herr Tolkien men att det inte har någon som helst betydelsa. Inte någon. Om det har en påverkan på ert känslomässiga förhållande till boken (vad ni tycker om den) så kan det ju vara lite trist, men inte kan ni väl vara bombsäkra på en sådan sak? Men nog hade ju Tolkien plokat till sig från myter och anndra berättelser.

Jag läste en artikel av någon fransman som hade gått igenom Tolkiens verk och dicversem myter, legender, historia, folksagår, sånger m.m. och kunnat konstatera att ALLT som Tolkien hade skrivit var taget någon annanstans ifrån. Jag vet inte hur långt det stämmer (undrar om herr Tolkien ens viste vad allt det där var, jag kände inte ens igen hälften) men åtminståne så var det möjligt.

Jag vill inte kasta skulder på någon med detta heller, men min åsikt i frågan är att människor i allmänhet fäster för stor vikt i logits hållbara bevis (t.ex. för många och i textsten eller helt enkelt inget innehåll) för att uttrycka en abstrak åstikt(a la tråkig eller vacker).


Namn: Mr Alpha
E-post: mralphathefirst@hotmail.com
Tid: 14:56
Datum: 2001/11/12