Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Föräldrasyndromet

Tack för alla råden, men jag skulle främst behöva något slagkraftigt argument. Jag har i och för sig läst röde orm, och även använt Tolkien som argument, men de fortsätter bara klaga och komma med olika sorters "hot", som månadspengar, borttagning av internet eller dator osv.

Situationen med att måsta gömma boken under kudden känner jag alltför väl, men saken är att det räcker att boken ligger framma i närheten och de ens tror att jag har läst för att jag skall få en lång föreläsning i hur barnsligt fantasy är.

Det hjälper inte att jag misslyckades en aning i ett finska prov (ja, jag bor i Finland), och att mitt betyg kanske inte var bästa tänkbara (fast helt tillräckligt bra för mig). De anser att jag läser för mycket fantasyböcker som jag inte har någon nytta av i modersmål eller dyl. och tyvärr är även modersmålsläranra ganska konservativa mot fantasyinspirerade uppsatser, eller annat liknande.

Hela historien har pågått i något år, men den har bara blivit värre sedan jag började gymnasiet, de anser att jag borde använda hela min fritid till att plugga.


Namn: Amigo
E-post:
Tid: 16:08
Datum: 2001/11/19