Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

För er med som har bokmanuskripten liggande överal

Tycker att det verkar som om någon tänker göra sig en grov förtjänst ... Jag har sett fler ställen på nätet där man får BETALA för att få publicera sina alster och jag undrar ... Jag tycker att det är lite skumt.

Inget hindrar en från att vända sig direkt till ett tryckeri. Förmodligen måste man även då betala för ett minimiantal, men jag skulle tro att det ändå är billigare än ovan givna alternativ.

Men det finns fler print-on-demand-tjänster för den som är intresserad.
Jag antar att det kan vara lönsamt för den som är säker på att få en viss avsättning för sina böcker. Annars är det nog billigare att publicera sina alster på nätet. Man tjänar inget men förlorar å andra sidan inte så mycket heller. Och alltid är det någon som hittar fram till sajten.

Men samtidigt - om man försöker hos ett förlag, och får nobben överallt, så kan man ju ta sig en funderare över anledningen. Antingen är förlagen dumma - det finns ju många exempel på det ... - eller också har man ett manuskript som en inte håller. Vill man verkligen publicera det? Kommer man att vara stolt över det även om tio år? Nu gör jag mig stöddig, jag som tog mig genom nålsögat, men det är inte meningen. Jag menar bara att man ska fundera lite. Om man fortfarande tror på sin bok så ... visst.


Namn: Christina
E-post:
Tid: 19:05
Datum: 2001/11/20