Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Debatt på TV igår om Harry Potter

Kristendomen som religion är inte skit... Det kristna budskapet är fred och välvilja. Om alla följde de tio bud orden (bibelns viktigaste del) så skulle jorden bli en mycket bättre plats att leva på.

Åter till ämnet (som om jag var borta någon gång :/ ), vad folk i allmänhet inte tänker på är att bibeln skrev för åtskilliga hundra år sedan av människor med den tidens värderingar. Räkna inte med att författarna var subejektiva:

(Hörrdu Johannes, inte kan väl Jesus menat att ALLA människor är lika mycket värda? I så fall skulle ju kinnorna också vara lika mycket värda som vi män. Sånt här kan vi ju inte skriva ner, vi kommer ju för sjutton bli piskade och hängda då! *och så den 8431297 dagen efter skapelsen, föddes censuren*)

(*Efter att Moses hört Gud tala till honom beslutade han att skriva ner det hela* Hmm, det låter lite lamt med "Och så hörde jag Gud i mitt huvud".. Nej, "Med ett dån rämnade himmelen och med ett mäktigt dunder slog blixten ner i den gigantiske buskskogen, som fattade eld i ett gigantiskt inferna av brinade snårskog och buskar. `MOSES´. dånade Guds gudomliga röst från ovan..)

Notera att eftersom föregångaren till censuren redan var född, nedkortningen så kortades stycket ovan ned till någonting i stil med "en buske började brinna"

[MeSmile]

ps. Har inte läst hela bibeln så jag fråntar mig ansvar för evetuella faktafel.


Namn: mesmile
E-post:
Tid: 19:32
Datum: 2001/11/22