Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

tidning... hjälp mig!!

Det enda sättet att lära sig att skriva är att skriva. Välj ut ett ämne, godtyckligt vilket, och skriv om det.

Vad gäller själva ämnena så har jag två råd: välj företrädesvis lokala ämnen, och undvik jämmer-och-elände-artiklar. De förra är sådant som man _inte_ kan läsa någon annanstans och som de flesta på skolan har erfarenhet av och kan uppskatta, de senare blir oftast bara tråkiga och leder ingen vart. Blanda seriösa och lättsamma artiklar, och se till att du bygger upp en stab av personer som bidrar till tidningen med artiklar, illustrationer, foton osv.

Seriösa artiklar kan vara rapporter från styrelsemöten på skolan (de jag skrev från institutionsstyrelsen när jag arbetade med vår kårförenings tidning på universitet var väldigt uppskattade, både bland studenter och ännu mer bland kollegiet); intervjuer med lärare, vaktmäster, mattanter eller annan skolpersonal; en genomgång med skolans skyddsombud om arbetsmiljön på skolan osv.

Åt det mer lättsamma hållet kan man alltid köra skvaller (men kom ihåg, var bara elak mot kompisarna, och då på ett roligt sätt!); en fejkad relationshjälpsspalt (med vagt anonymiserade personer på som har problem med andra vagt anonymiserade personer), som med rätt person(er) som sköter det kan bli hur rolig som helst osv.

Annars är det viktigaste elementet nog att korra, korra noga och korra igen (och ändå upptäcka det där stavfelet när tidningen är tryckt!). Lite inspiration kan du kanske få från följande, dock:



/Karl-Johan


Namn: Karl-Johan Norén
E-post: kjn@bredband.net
Tid: 22:10
Datum: 2001/11/22