Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Husvagns slunga

Såg en filmsnutt nyss där några byggde en jättestor medeltida slunga och slungade iväg en husvagen. Hmm... intresant koncept kanske kunde bli stoff till ett avsnitt i en fantasy berättelse, dock inte med husvagnar, hmm få se...


Det Länge pågående tjafset på Phorumet mellan Lord Uggla och Lord Nibelung hade för ca ett år sedan ökat till öppna stridigheter. Detta hade lett till att både Lod Uggla och Lord Nibelung flyttat ifrån Phorumet och bosatt sig i varsin borg i vardera ändan av en dalgång. Strax därefter hade kriget brutit ut dem emellan. Kriget pågick ständigt men bådas trupper var så jämna att ingen av dem gjorde några framsteg. Known but to God, allmänt känd som Bob hade snabbt vunnits över till Lord Ugglans sida mot tillgång till ugglans privata bibliotek plus en årsförbrukning av Coca Cola med uppgift att finna ut ett sätt att besegra Lord Nibelung.

Först nu efter ett helt år av många misslyckade och några halvt om halvt lyckade försök hade äntligen Bob kommit på en ofelbar plan. Med ett leende på läpparna och ett stort ihoprullat papper gick han med snabba steg genom Lord Ugglas borg för att söka rätt på Lord Uggla. Han fann honom i tronsalen där han satt och spelade Magic med Kire Dvärgstjärna. Jag har fått en Idé ropade han entusiastiskt ropade han när han kom in genom dörren. Åh nej inte en till muttrade Lord Uggla och slog sig för pannan. Men denhär vet jag kommer att lyckas svarade Bob och rullade upp det stora pappret på bordet framför Lord Uggla och sopade samtidigt ned alla korten på golvet. Kire svor åt Bob och började plocka upp alla korten medan Lord Uggla bara försökte se ut som om ingenting hänt och började istället studerade pappret framför sig. Det visade sig vara en ritning på en stor kastmaskin (en enorm slunga) som var laddad med vad som såg ut att vara en trälår full med hål. Bob förklarade snabbt att det var en slunga som skulle nå att kasta in trälåren i Lord Nibelungs borg där den naturligtvis skulle gå sönder och då också släppa ut alla de monster som befann sig i den. Lord Uggla tyckte att idéen verkade galen nog för att faktiskt kunna fungera och snart nog var arbetet på den stora slungan igång.
Under Bobs ledning gick arbetet med slungan snabbt framåt och efter bra en vecka började den enorma konstruktionen ta form. Efter en månad var den så gott som klar att avfyras, nu behövdes bra ammunition. Ett para stora trälårar snickrades snabbt ihop och Lord Uggla frambesvärjde de monster som skulle platsa i lårarna. Dessa fick sedan snabbt packas in för att inte attackera de egna. Nu var det dags att börja bombarderingen, slungan laddades och allt ställdes i ordning, Lord Uggla själv fick äran att avfyra det första skottet och låren flög i en vid båge över muren och damp sent omsider ned innanför Lord Nibelungs murar. De små monstrena i låren gick nu lös på soldaterna som fanns på borggården. Det blev ett blodigt slag som monstrena gick segrande ur och fortsatte upp på bröstvärnet. Under tiden som slaget pågick damp fler lårar ned och snart var monstrena så många att soldaterna inte hann göra nåt motstånd. Det tog inte lång tid för monstrena att ta sig in i själva borgen och slakta alla där inne, tillslut var det bara Nibelung kvar men han var så berusad av sin Pepsi att han inte utgjorde några problem för monstrena som snabbt gjorde slarvsylta av honom. Efter att åter ha tagit sig ut till borggården började monstrena välla över murarna och döda Lord Nibeluings soldater bakifrån, dessa var tyvärr tillräckligt många för att lyckas avvärja attacken och döda monstrena. Å andra sidan så blev soldaterna slaktade av Lord Ugglas soldater som nu slog ned dem bakifrån. Således tog kriget mot den onde Lord Nibelung slut och alla andra levde lyckliga i alla sina dagar.


Namn: Known but to God
E-post:
Tid: 18:00
Datum: 2001/11/24