Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Debatt på TV igår om Harry Potter

Disa, nej staten kan få pengar från andra håll, att höja skatterna är en kortsiktig lösning, det vi måste få ordning på är statens ONÖDIGA utgifter som springer iväg i läskigt mycket pengar.

Och om du får mer pengar över i plånboken så behöver du inte lika mycket bidrag.


Ta barnbidraget tex. varför är inte den inkomstberoende??? Jag får ut lika myckt bidrag för mina barn som någon som går arbetslöst. Helt sjukt! Ta de pengarna och lägg på vården istället. Låt inte politiket pendla på statens bekostnad flera gånger i veckan bara för att han inte vill flytta, vi andra får flytta dit jobben finns eller betala pendlingen själva... det finns massor med exempel på småsummor man kan plocka ihop och få massor med pengar av utan att någon får det speciellt mycket sämre.


Beth, iof är jag inte insatt men jag har också hört flertalet människor som inte haft råd att ta visa jobb (tex. de som måste börja som lärlingar etc) för att de inte skulle klara sig på den lönen. Det är sjukt. Klart det alltid ska vara bättre att jobba! Fast nu var det ju iof grundlönen för de lärlingarna eller vad de nu var som var fr låga, inte bidragen som var för höga.

En annan sak är att man måste börja se över företagskulturen i sverige. vi kan inte skrämma bort alla företag från sverige vilket vi gör med dagens avgifter. Om vi har fler företag får vi in mer skatt = mer pengar... mindre företag = färre företag


Namn: pejgan
E-post:
Tid: 07:45
Datum: 2001/11/27