Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Debatt på TV igår om Harry Potter

Det ända sättet att tjäna på bidrag är om man arbetar svart vid sidan om.

Jag har själv gått på socialbidrag och jag lovar att om jag kan undvika skiten så gör jag det.

Jag har flera erfarenheterer av socialbidrag men jag kan berätta en av dem. Samtidigt som jag gick i gymnasiet fick jag socialbidrag eftersom mina föräldrar lyste med sin frånvaro. Under sommaren tänkte jag att jag skulle sommarjobba eftersom man då kunde få lite extra pengar och för att 'alla' andra gjorde det.
Jag gick till min socialsekreterare och frågade hur det skulle bli om jag sommarjobbade. Hon förklarade snällt för mig att under sommaren skulle jag få socialbidrag som vanligt. När jag väl fått lönen skulle den delas i upp i delar om samma summa som socialbidraget. På det viset skulle de räkna ut hur många månader jag skulle klara av att leva på den.

Är det att uppmuntra människor till att jobba?!? Jag kan säga att jag i n t e jobbade den sommaren. Varför? Jo för att jag inte skulle ha fått ett öre extra för det.

Och det där med att om skatten är lägre så får du mer pengar och så behöver man inte bidrag är bara strunt tycker jag. På lång sikt kommer det bara att leda till att man måste betala för sådant som kunde ha varit gratis om man betalat lite mer i skatt.

Jag betalar gärna 30% i skatt om jag får gratis skola och bra sjukvård. Tyvärr så är ju inte skolan eller sjukvården vad den skulle kunna vara. Och det pga att skattepengarna läggs på en massa 'strunt' så som flygresor hit och dit och en massa eu-bidrag m.m.
Men om jag skulle få bra skola och sjukvård(hyfsat billig) och tillräckligt med poliser i området så skulle jag gladeligen betala 35% i skatt.


Namn: Disa
E-post: Disa@Lejon.net
Tid: 15:45
Datum: 2001/11/27