Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Debatt på TV igår om Harry Potter

"Jag betalar gärna 30% i skatt om jag får gratis skola och bra sjukvård. Tyvärr så är ju inte skolan eller sjukvården vad den skulle kunna vara. Och det pga att skattepengarna läggs på en massa 'strunt' så som flygresor hit och dit och en massa eu-bidrag m.m.
Men om jag skulle få bra skola och sjukvård(hyfsat billig) och tillräckligt med poliser i området så skulle jag gladeligen betala 35% i skatt."

Jag har inte heller något emot att betala 30-35 procent skatt. Det har jag inte sagt. Jag har däremot mycket emot att betala uppemot 50 procent skatt. Och tvärt emot dig så tror jag att en skattesänkning skulle gynna sverige på lång sikt, däremot inte på kort sikt.

Och de saker du tog upp som strunt var ju precis det jag sa, varför är de plötsligt rätt för att du tog upp det? Jag förstår ingenting.


Beth: Jag har heller inte påstått att det generellt sätt är lönsammare att gå på bidrag, men det finns ju flera fall som vi redan tagit upp. Dessutom borde det inte vara möjligt att rutinmässigt strunta i att jobba och gå på bidrag som jag tyvärr vet många som gör. Bidrag ska vara till för dem som behöver dem.

Och ang att det skulle kosta lika mycket som att betala ut barnbidrag till alla så har jag väldigt svårt att tro på det. Det skulle vara lika svårt som att lägga in en kryssruta i sina handläggningssystem och kryssa i den. 5 min utvecklingstid och 1 m per gubbe. Har svårt att tänka mig att det skulle bli 960:- i månaden (eller vad barnbidraget nu är).

Samma sak med förmögenhetsskatten.... varför får man betala förmögenhetsskatt för att man har hus, men om man har 14 miljarder investerade på rätt sätt betalar man inte en krona? Är det rättvist?

De har ju äntligen börjat tänka på att inkomstpröva fastighetsskatten, varför då inte göra samma sak med andra?

Gör det svårare med ekobrottslighet! Fatta vad mycket pengar som försvinner ut ur sverige pga att folk myglar med deklarationer! Och då pratar jag inte om svensson, utan om multimiljonärerna. Precis de som ni tydligen tror att "vi högermänniskor" försöker skydda.

Och Rahvin, du har inte märkt att företagen flyr Sverige eller? Ska jag leta reda på några dussin exempel?


Namn: pejgan
E-post:
Tid: 09:12
Datum: 2001/11/28