Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Debatt på TV igår om Harry Potter

Pejgan-
>Och de saker du tog upp som strunt var ju precis det jag sa, varför är de plötsligt rätt för att du tog upp det? Jag förstår ingenting.

? Nu har du missförstått mig helt.
Jag höll ju med dig om att det var bra att få bort de onödiga utgifterna... Det jag inte höll med om var att samtidigt sänka skatterna.
Jag menade att om man tog bort det onödiga utgifterna och samtidigt lät skatten ligga ca 30% och satsa mer pengar på sjukvård och skola så skulle resultatet bli till det bättre.

Att sänka skatterna är ingen lösning anser jag. Och anledningen till det har jag redan förklarat i tidigare inlägg.

Om bidragsdelen så tycker jag att det ska löna sig att jobba. Om personen i fråga får tag på ett extra jobb så ska man känna att man gjort något bra och att det verkligen lönar sig att jobba.
På det viset uppmuntras personen att söka jobb och bli mer motiverad.

Just med förmögenhetsskatten är jag inte så insatt i... så den tänker jag inte uttala mig om men jag kan hålla med om att man borde skatta även för investerade pengar. Vad jag har förstått så skattar man på den summa man 'hämtar' ut eller vad det kallas. Men investerade pengar kan man väl inte utnyttja på samma sätt som 'vanliga' pengar på banken... Nu kanske jag är ute och cyklar... *inte insatt*

En fråga till till Pejgan: Vilka fördelar finns det med att sänka skatten? Och hur kommer det att fungera långsiktigt? Och vilka nackdelar uppstår med sänkt skatt? Hur hade du tänkt fördela 'alla pengar'?

Jag ska bara testa och se om du kan övertyga mig... :O)


Namn: Disa
E-post: Disa@Lejon.net
Tid: 13:01
Datum: 2001/11/28