Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Fullständigt oombedda skrivråd

Det är fre... lördag och jag har inget att göra.

1. Har inte gjort det men det låter vettigt.

2. Aldrig varit bra på gramtik i skolan =)

3. Jag började på en tänkt bok för nåt år sedan med endast en idé. Sedan kanske jag sitter och tittar på tv och DÄR! En idé! Broderar ut den i huvudet och skriver ned det jag är nöjd med. Brukar också börja med en karta, en bild säger mer än tusen ord - karta miljontals.
Har skrivit slutscenen och startscenen precis som du föreslagit *känner mig stolt*
Jag har fyllt ett helt kolligieblock med ider och stycken faktiskt. Om man skriver på datorn händer det jämt att jag tar bort stora stycken som jag inte gillar. Då försvinner det unika materialet som kanske var bra trots allt. Jag har hämtat många stycken eller händelser från nåt som jag skrev för länge sedan.
Jag brukar också rita bilder över något. Kanske ett föremål, en person, ett svärd och rätt som det är får man en idé av något!
usch vad jobbigt att skriva det här. Fortsätter ändå.

4. Jag brukar som sagt titta på tv (oftast The History Channel där man får en massa myter, legender och händelser i överflöd) och ibland får jag idéer av tex en känd myt. Grekiska och nordiska är bra. Helst de mindre kända myterna så att man slipper bli anklagad för att kopiera.

5. Jo det är sant. Man blir inte en bra författare av att sittta och läsa fantasybok efter fantasybok efter fantasybok efter...


Namn: Elfendale
E-post:
Tid: 00:24
Datum: 2001/12/01