Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

SoR

Kan man inte få lite mer kommentarer?


2
-------------
Barbaren


De gick upp tidigt nästa morgon med hot om att de skulle bli förvandlade till renar om de inte gick upp med detsamma.
"Men renar finns inte på riktigt!", sa Rud till trollkarlen. "Det är bara sagor."
"Jaså det är det?", svarade trollkarlen slugt. "Men vem kan säga vad som är en myt utklädd till en saga och en saga utklädd till en myt?"
De blev tysta och smälte sakta vad trollkarens sagt. Till slut sa Lego "Kan du ta det där en gång till?"
Ett ögonblick senare var de alla fullständigt övertygade om att renar fanns. Efter en lång språngmarsch försvann den galna renen och de satte sig och flämtade efter luft.
"Tror ni att renar finns nu?" frågade trollkarlen slugt.
Alla tre nickade som tur var.
"Jaha då rider vi vidare då", sa trollkarlen oberört. Alla stönade och satt kvar tills trollkarlen började mässa magiska formler igen.

Efter en kort ridtur kom de fram till en tät skog. Det fanns ingen väg utan bara små djurstigar och de red fram till den största. "Vi går av och leder hästarna här", sa trollkarlen som om ingen hade listat ut det. "Jag har en vän som väntar på mig". De följde stigen in i skogen och kom efter ett tag fram till en lägerplats. Vid en eld satt en storväxt person.
"Så du har äntligen kommit nu?", sa mannen klädd i ringbrynja och med ett stort svärd på ryggen. Mannen hade långt brunt hår som räckte till axlarna och hade en hel del synliga ärr i ansiktet.
"Jag blev tvungen att lära dem en liten läxa först", sa trollkarlen irriterat.
"Körde du den där rengrejen igen?", frågade mannen med ett skratt. De tre vännerna nickade på huvudet för att bekräfta det.
"Jag heter Cedd", sa mannen i ringbrynja till de tre vännerna. "Jag är en gammal vän till... Vad kallar du dig numera?", frågade han trollkarlen.
"Trollkarl", sa Trollkarl snabbt.
"Okej, jag är en gammal vän till... Trollkarl här och är från Quedor." När han såg att ingen reagerade tillade han "Ett av barbarländerna."
Alla tre vännerna ryckte till när de insåg att de stod framför en livs levande barbar. "Han ser inte så stor ut...", mumlade Lego lågt, men inte tillräckligt lågt. Med ett språng var Cedd framme vid Lego och lyfte upp honom i kragen. "Anmärker du något om min längd?!" skrek han rakt i ansiktet på Lego. Med orden följde en del spott.
"Nej, självklart inte", svarade Lego snabbt.
"Bra. För om du gjorde det skulle jag..." Cedd gjorde några vridningar med händerna mot varandra och drog sedan itu dem. Sedan låtsades han slita något i mindre bitar och sedan äta upp det. Lego var likblek i ansiktet. "Bra att vi förstår varandra", sa Cedd och gick och satte sig vid lägerelden igen.
Trollkarlen såg ut som om han genomgått detta många gånger och brydde sig inte om det.
"Jag gillar verkligen inte honom", sa Lego. Kirk och Rud mumlade instämmande.


Namn: Elfendale
E-post:
Tid: 21:58
Datum: 2001/12/01