Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

ExBox?

Jo, datorernas roll på spelmarkanden är snart utspelad och eftersom det tydligen inte räckte med de förra argumenten få jag väl fylla på med ett par nya.

1. Låt säga att du har en dator med 1,5 ghz processor, 640 mb sd 133 ram, 60 gb hd och annat godis, så är självklart den överlägsen en konsoll i prestandard. Det gör dock ingen nytta i spel eftersom speltillverkarna gör spel så att så många skall kunna använda dom som möjligt. Detta betyder att spelen som släpps nu inte kommer att utnyttla kapaciteten i din dator på långa vägar, utan kommer kanske att ligga på 3-400 mhz med på sin höjd ett geforce1 mx som krav. Jämför du den prestandarden med en xbox som har 733 mhx processor och 128 mb rd ram (snabbare än sd)förstår du snart att konsollen kommer att köra över datorn.

2. Datorn är på tok för dyr, en ny kostar ca 15000 kr mot en konsoll som ligger på1-3000 kr.

3. Man kan surfa på en konsoll lika bra som på en dator. Till och med min gamla Dreamcast kan koppla upp sig mot nätet.

4. Nhl 2002 är INTE snyggare på en dator. Jag har en Dator med en 1,2ghz processor och 640 md sd ram med ett gefroce2 gts kort och jag har kört Nhl 2002 utan att bli särskilt imponerad, då körde jag ändå alla detaljer på max i upplösningen 1024x768. Det bör dock erkännas att ps2 versionen inte var snyggare, men det vinner eftersom det blir en helt annan känsla med riktiga handkontroller samt att man kör på tv istället för på en monitor.
Ja, jag vet att man kan köra spel från datorn på tvn, men det kräver stort tålamod innan man har startat datorn klicka sig till spelet och fått fram bild. Dessutom Ställer det höga krav på tv outet på grafik kortet som många gånger är under allt kritik.

Vad som talar för datorerna är som nämnts att den krossar på strategi spel.
Än så länge bör nog läggas till, eftersom jag tror att även den grenen kommer tas över av konsoller inom några år.


Namn: david Eriksson
E-post:
Tid: 14:12
Datum: 2001/12/06