Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Författare är onda!

Som ensamstående fick jag ca 3000kr per månad exklusive boendekostnad. Det blir inga 75 000kr per år.

>"Styrelsen har därför antagit följande riktlinjer för bedömningen:

>* Normalt bör minst 10 år ha förflutit från debuten.
* Författare bör ha offentliggjort minst 5 ā 6 egna verk. För översättningar och verk med flera upphovsmän bör antalet verk sättas till 10 ā 20.
* Verksamheten bör uppvisa en med hänsyn till verkens omfattning rimlig kontinuitet."

Jaha? Vad är det för anledning att få bidrag?

>"Nivån på riktlinjer och krav är satt med hänsyn tagen till att ytterligare prövning av den garanterade författarpenningen inte äger rum. En förutsättning för garantin måste därför vara, att den litterära verksamheten fått en sådan omfattning och stabilitet och att utövaren vunnit sådan erfarenhet inom sitt yrke att det framstår som rimligt att satsa på en i princip livsvarig garanti."

Eeeh... Fortfarande: vad är det för anledning?
Så om jag gör en lampa (en väldigt speciell sådan )tex och sedan gör flera lampor och fortsätter med det i tio år. Då kan man väl säga att jag har 'vunnit en sådan erfarenhet inom mitt yrke att det framstår som rimligt att satsa på en i pricip livsvarig garanti.' och sedan kan jag bara lägga av att göra lampor och pyssla med annat tills jag blir 70 eller av någon anledning dör.
Eller?

Om ni ska få pengar för utlånade böcker så tycker jag att man istället ska kunna hyra böckerna från biblioteken. 1krona per bok är inte så farligt och det kan väl vem som helst betala och då är det ju faktiskt de som lånar böckerna som betalar, inte någon annan.


Namn: Disa
E-post:
Tid: 15:32
Datum: 2001/12/06