Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

TP vs OP (Jordans 7:e bok)

not1: TP=True Power (den Svartes "urkälla"), vet inte vad det heter på svenska.
not2: OP=One Power (den vanliga Kraften, med två delar, saidar och saidin)

När Rand är inne i Rhuidean (första gången) och "är" i Paaren Disen, den enorma staden som verkade vara ett Aes Sedai högkvarter, det pratas då om att en manlig och en kvinnlig Aes Sedai för första gången skall hämta Kraften från samma källa. Mer får man inte veta. Sen nämns en kupol som går sönder och det hela känns lite luddigt. Det verkar som om den Svarte på något sätt släpps fri? Det står något om förseglingen på fängelset i.a.f.

1)Kan det vara så att dessa Aes Sedaier hämtade kraft från TP och förseglingen gick sönder. Samtidigt är det väl så att man måste ha den Svartes tillstånd för att kunna använda TP.

2)En annan möjlighet är att det kan vara en alternativ Urkälla som möjliggör att man hämtar fråm samma källa. Det kanske var detta som fanns i Världens Öga, när Rand skulle bekämpa Aginor. Eller var det helt enkelt "bara" renad saidin.

Inte helt omöjligt att detta kan komma att spela någon roll i ett senare skede, kanske i Tarmon Gai´don eller tidigare. Antingen det, eller så lyckas Rand att rena saidin.


Namn: Andreas Karlsson
E-post: awak@telia.com
Tid: 13:21
Datum: 2000/06/17