Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Christina synsk?

Det är en svår fråga, det där med åldersgräns. Jag läste ju faktiskt boken när jag gick i mellanstadiet (utan andra psykiska "men" än att jag blev totalt uppslukad för ett tag), och hade filmen kommit då, så hade jag förmodligen tyckt att det varit #¤%& fånigt om jag inte fått se den också! Samtidigt vet jag ju att det finns en del skrämmande scener. Själv behövde jag ju bara se den där lilla scenen från Moria häromkvällen för att liksom tappa andan en stund.

Men äh, dagens elvaåringar är nog rätt tuffa. Vad är förresten en fantasyfilm mot nyhetssändningarna nuförtiden? Och Harry Potter är faktiskt inte helt gullesnäll heller.


Är jag synsk? Jajemän, ibland verkar det nästan så. Utom när det gäller rätta lottoraden.

Julafton infaller definitivt den 19:e i år, ja. Nu börjar motreaktionerna dyka upp: folk som inte står ut med tolkienståhejet måste offentligen tala om hur tråkig boken är och hur roligt det är att stå emot hypen.
Själv har jag annars en känsla av att själva tolkienhypen är en demonstration i sig. Dels för att några journalister var lite för snabba med att utnämna Harry potter till "årets mest efterlängtade film" (etc etc) och dels för att Tolkien och fantasy har varit så föraktat tidigare av alla som Verkligen Kan Nåt Om Kultur. Jag tycker inte heller att SoR är den absolut bästa bok som finns, men för tillfället kostar jag på mig att vara helfrälst. Bara för att det är så kul ...

Den nittonde, den nittonde ... såg någon förresten Filmkrönikan igår? Underbart med den där tecknade filmen med käckt sjungande orcher ...

Med tanke på att Filmkrönikan rekommenderar en Fassbinderfilm som en verklig godbitsjulklapp, så undrar jag hur många poäng de vill ge Ringen ... :-)


Namn: Christina
E-post:
Tid: 12:21
Datum: 2001/12/14