Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Handen på hjärtat nu...

Jag säger naturligtvis Svart Eld ...

...ööh, vänta nu ... bok jag har LÄST var det kanske ja ... :-)

Fast jag ska kanske säga samma sak ändå? Den boken innehåller nämligen exakt det jag vill ha i en bok. Händelsevis.


Nej, för att vara mer allvarlig - det är omöjligt att svara på en sådan fråga och förresten har jag börjat bli allergisk mot topplistor. Anledningen är att jag lever och därmed är föränderlig, så det jag säger nu stämmer inte imorgon. Böcker handlar om allt möjligt och allt är inte ens skönlitteratur, vad ska man då välja? Frågan är för allmänt ställd.

Det finns förstås en del böcker som har gett mig väldigt minnesvärda upplevelser. Mobergs Utvandrarsvit är ett sådant exempel. Härskarringen är ett annat.

Men bara för att nämna en bok som ingen tidigare har nämnt så vill jag rekommendera en tunn liten bok som man läser ut på en timme eller så. Och då är man liksom full av lust att flyga och uträtta stordåd:
"Måsen" av Richard Bach (tror jag att han heter.) "Jonathan Livingstone Seagull" på engelska. Man blir lycklig av att läsa den. Då är det väl en bra bok?

Faktum är också att mitt exemplar av Vår Kokbok också nu faller i bitar, så uppenbarligen har den använts några gånger. Hm. Det beror helt på situationen, som sagt.


Namn: Christina
E-post:
Tid: 12:55
Datum: 2001/12/18