Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

LOTR- Nördarnas revansh

Mailet till skogshäxan och sin arbetsgivare från mig:

Detta mail riktar sig främst mot Susanna och hennes artikel om "nördarnas revanch" men även till de ansvariga på Expressen.

Först av allt vill jag fråga de ansvariga utgivarna på Expressen en sak; hur kommer det sig att ni publicerar en artikel som denna? En artikel som inte bara är fördomsfull utan även otroligt dåligt skriven. Att Susanna inte har den blekaste aning om vad hon skriver märks redan i andra stycket där hon skriver, jag citerar;

"Det krävs nämligen stor tålmodighet att ständigt möta folk och fä som bär namn som inte går att uttala. Ja, försök säga ?Egwene? och ?Nynaeve?, som en av genrens populära författare Robert Jordan skriver om i en planerad långserie om ?Belgarath besvärjaren"

Belgarath besvärjaren är en serie på två, TVÅ böcker och den räknas av Susanna som en planerad långsere? Jo, den kanske den är, om man jämför den med de böcker hon annars läser på framtiden, dvs bilderböcker för de allra minsta. Att Jordan sedan har skrivit de böckerna är för mig en nyhet, var tills jag läste artikeln 100 % säker på att det var Mr Eddings som skrivit dessa underbara böcker. Ett tecken på att Fröken Ljung är dåligt påläst om ämnet.

Man måste sedan fråga sig, vad är syftet med denna artikel? Väcka debatt? Isåfall har hon misslyckats fatalt, denna artikel väcker endast ilska och missnöje. Smutskasta något som för henne är obegripligt? Ja, nu börjar vi närma oss. Susanna resonerar i artikeln precis som ett omoget barn gör, nämligen utan belägg för sina argument (de få hon har) och att hon så blint tror på sin sak gör inte saken bättre. Felet med världen är att idioterna är så säkra på sin sak och de visa så osäkra på sin egen.

Att Expressen i dagsläget är ett sjunkande skepp vet nog alla och denna artikel är bara ett tecken på att alla journalister värda namnet har flytt skeppet och endast råttorna finns kvar.

Svara gärna om ni vågar
Joakim Thörne


Namn: Kire Dvärgstjärna
E-post:
Tid: 19:53
Datum: 2001/12/19