Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

JAG HAR SETT DEN!!!

Just hemkommen ... puhu, det var en film det!

Att vissa detaljer utlämnats eller ändrats störde mig inte särskilt mycket. Legolas fick en väldigt tillbakadragen roll - han var suverän på att skjuta pilar men mer fick han inte göra - men det hade han nog i första boken också. Inget fel på skådisen, men han fick lite för lite utrymme.

Sämst tyckte jag nog om Lothlorien för jag tyckte att Galadriel var lite stel och spöklik, och det hade varit farligt nära B-fantasyschmalz om det inte hela räddats av den sagolikt vackra musiken. Och så var slutet lite utdraget men det får man nog skylla på boken det också. (Slutet på första boken ÄR inget att hurra över, strängt taget.)

Kanske hade jag önskat att se en scen mindre med folk-som-faller-i-slowmotion och så den där ringen som var i bild lite VÄL mycket ... men nu har jag bestämt klämt ur mig allt som fanns att klaga på! Resten var ju underbart, suveränt ... det var så VACKERT! Även jag fick tårar i ögonen vid den där vadställescenen, också utan att egentligen veta varför.

Skådisarna var samtliga underbara, kan bara inte bestämma mig för vem jag gillade bäst. Elijah Wood är nästan för söt för att vara hob, han såg så oskuldsfull ut i de första scenerna att det värkte i hjärtat. Bara för att man visste ...

Bäst, allra allra bäst - Moria. Perfekt, faktiskt. Enbart det avsnittet gör biobesöket värt pengarna.

Men en sak är säker. utan hoberna hade den här historien varit rätt trist. Tänk om det bara varit alver som traskat runt, gäsp. Det är hoberna - allihop - som kniper poäng hela tiden genom att vara så barnsliga och samtidigt så otroligt modiga. Jag blev riktigt rörd. Fantastiskt hur man hade fått ihop det med deras storlek jämfört med människorna, förresten.

Mitt betyg? 10 tomtenissar av 10 möjliga med ett poängs avdrag för slutet - särskilt som man nu får VÄNTA ETT HELT J-A ÅR på nästa film!!!Så det blir en nia då. Hoppas att den blir tidernas kassasucce´, för det är den värd.


Namn: Christina
E-post:
Tid: 22:18
Datum: 2001/12/19