Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Sveroks bemötande av "Nörd-krönikan" i Expressen

Den krönika av Susanne Ljung som publicerades i Expressen i onsdagens tidning har väckt många upprörda röster och fått tusentals förbannade fantasyentusiaster att reagera.

Efter att ha läst flertalet debattforum och fått många arga telefonsamtal och mejl rörande krönikan, kontaktades Expressen igår.

Mottagandet av kritiken har från deras sida varit mycket positiv, även om genomslaget kanske inte varit det bästa. Resultatet hittills är en mindre artikel i dagens tidning där ett 20 minuters samtal saxades ner till två stympade citat som blev rätt konstiga i sitt nya sammanhang.

Imorgon kommer en ytterligare artikel som belyser (kanske inte helt klockrent, men ändå) några fantasyentusiasters syn på sig själva som "nördar".

I lördagens tidning har vi fått sidan 4 till förfogande - det vill säga debattsidan (OTROLIGT HÄFTIGT, en av Expressens mest lästa sidor! =). Där har vi bett Lars G. Larsson (kallad hela Sveriges "lajv-farfar") skriva ett svar och sin syn på det hela.

Under helgen kommer vi lägga upp en sida på sverok.se som sammanfattar diskussioner och länkar till sidor där krönikan debatteras.

Fortsätt reagera och diskutera, men håll en "snygg" nivå! Debatten har på vissa håll urartat till renodlad pajkastning i sandlådan...


Hanna Jonsson
Förbundsordförande, Sverok


Namn: Hanna Jonsson
E-post: hanna@sverok.se
Tid: 03:39
Datum: 2001/12/21