Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Sagan om ringen - filmatiseringen (spoiler)

Det har varit mycket tal om vad man kan klippa bort och vad man inte kan klippa bort. Men problemet är att ju mer man klipper bort ur den ursprungliga berättelsen dessto mer hjärndöd kommer handlingen att te sig. Det är omöjligt att överföra en enorm berättelse till 3 timmars speltid på bioduken. Filmen i sig har en stressig story där djupet och förklaringar lyser med sin frånvaro. Detta gjorde filmens handling väldigt platt enligt min mening.
Vi som läst boken har ju dock den att falla tillbaka på och därmed fylls de stora luckor som filmen har.

Vad gäller actionavsnitten så är jag måttligt intresserad. "Häftiga" strider och "coola" effekter är absolut ingen som toppar min lista över viktiga komponenter i en film. Matrix hade en intressant handling. Actionavsnitten var ofta helt ok men vissa utav dem balanserade på gränsen till fånighet.

Nog om Matrix. Den filmatiserade versionen av Sagan om ringen kommer nog aldrig att ses som en toppfilm av mig. Den är intressant eftersom den baseras på en utav mina absoluta favoritböcker, men berättelsen passar inte i filmformatet och därför kommer en SoR-film aldrig att bli riktigt bra.


Namn: Elrid
E-post:
Tid: 23:28
Datum: 2001/12/22