Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Inget intressant för er "fuskare"

Inte för att det har så mycket med Jordan att göra, men lite med pockets:


Jag satt och läste "Sagan om ringen" på tåget, på pocket. Jag gick iväg från min plats ett tag, med boken prydligt lagd på sitsen med ett bokmärke emellan.
När jag kom tillbaka till min plats låg boken där men nu var den vikt, hela ryggen var böjd. Jag blev flyförbannad och vrålade mycket högt ut till de andra i vagnen:
"Vem har vikt min bok, svara nu! Kolla på den här ryggen" Jag pekade på boksryggen som hade flera fula jack efter vikningen.

Jag började skrikande förespråka för att hålla boken minimalt uppvikt, för att skada ryggen så lite som möjligt. Detta pågick några minuter och till sist satte jag mig, utan att hitta personen som var skyldig.
Efter en stund gick jag igen från min plats, med boken liggande på sitsen. När jag senare kom tillbaka var boken försvunnen. Jag blev åter igen kokande av ilska.
"Vem har tagit min bok?!" skrek jag högt ut i vagnen. Ingen svarade. Jag frågade igen, men inget svar.

Helt plötsligt var jag ensam, alla i vagnen var borta. De hade kanske gått av på stationen innan. Då började jag leta efter boken, om nu någon hade gömt den.
Under sätena, i mellanrummet där, hängde morgonrockar. Jag kände i en framfickan och se där, en bok! Men när jag tog upp den var det inte "Sagan om ringen" utan en annan fantasyroman av en annan författare.

Jag fortsatte att leta i morgonrockarna som hängde under varje sits i hela vagnen. Men när jag kollat överallt hade jag fortfarande inte fått tag i boken.
Däremot låg en samling på 10-15 böcker framför mig, alla skrivna av framstående författare. Jag undrade om jag kunde ta dem, men eftersom jag inte ville ta alla så sorterade jag ut de bästa.
Då jag plockat fram dem lade jag dem brevid de andra och gick mot tågdörrarna. En konduktör kom fram till mig och sa att en fantasyförsamling satt två, tre vagnar bakom oss och de undrade om jag ville hänga med dem, de skulle av på samma station som jag.

"Det skulle vara kul," sa jag till konduktören. "Går det bra om jag behåller några av de här böckerna som jag grävde fram, de är faktiskt ganska bra. Som en ersättning för min förlorade bok, menar jag."
"Det går bra," svarade konduktören. Stationen där jag skulle av var nästa så jag gick tillbaka till bokhögen för att hämta mina böcker och göra mig redo att kliva av.

Jag tog ett stadigt tag om de 5, 6 böckerna och gick mot dörrarna. Men när jag kom fram och skulle gå av, där jag skulle träffa fantasyförsamlingen, hade dörrarna gått igen och tåget rullade trofast vidare med min station glidande ifrån mig.

Då vaknade jag.


Namn: Balor
E-post:
Tid: 02:21
Datum: 2001/12/23