Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Om filmen (halv spoiler)

Jag gillade filmen... men jag måste erkänna att jag störde mig en aning på saker som försvann i filmatiseringen.

Det där med lembas kommer nog mer i nästa film. Det är ju då som hoberna får mest nytta av dem. Synd att man inte fick höra alvsången... Om Lothlorien (stavning?) i övrigt så tycker jag att han misslyckats ganska kraftigt... De bor ju uppe i trädkronorna och för att komma ner/upp så hissas en repstege upp! Nu var det bara trappor och jättestort... bläh!
Men det var jättevackert om man bortser från boken...

Jag tycker att allt gick ganska så snabbt... det kändes stressigt på något vis och jag tror att om man inte läst boken så förstår man nog inte så mycket av vad som händer. Tex som ni redan nämt, alvkapporna, Aragorns svärd.

Jag upplevde filmen som en bergochdalbana... för snabb för att upptäcka utsikten och skönheten i den. Jag kunde tyvärr inte se den två gånger som planerat men jag ska se den nästa år tänkte jag... Jag tror definitivt på att den är bättre andra gången. Man kan slappna av mer och njuta av den. Jag kan säga att jag var helspänd när jag såg den första gången.

Även fast den inte följde boken fullt ut så får den en femma av mig (fem av fem förstås...) eftersom den var så otroligt snygg och spännande och alldeles underbar! (lite askungen så här efter jul...)
:O)

/Disa


Namn: Disa
E-post: Disa@lejon.net
Tid: 15:26
Datum: 2001/12/27