Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Vilket svärd/yxa skulle ni välja?

Ponera detta scenario:
Du, den utvalde, skall sändas ut på ett uppdrag vars resa kommer sträcka sig genom hela världen (exempelvis Tolkiens Midgård). Innan du påbörjar din resa måste du dock välja ut din utrustning. Rustning väljer du att inte bära eftersom tillsammans med din packning skulle resan bli alltför tung. Sköld har du redan en (med ditt familjevapen på förstås). Det enda som felar är ditt svärd, du har nämligen inget. Du förs in i den kungliga vapenkammaren där ett tjugotal legendariska svärd är upphängna, alla har en egen historia att berätta. De som finns att välja mellan återfinns på denna sida (både första och andra sidan får man välja mellan):

http://www.gavelins.com/sword/medel01-1.html

Vilket skulle du välja? Och varför? Farorna är många, så välj ett svärd som ni tycker skulle passa er i alla situationer!




Mitt val skulle nog bli ett Art.nr: 2001-GT

Riddarsvärd

Ser otroligt skönt ut med en bred och fin klinga. Den enda nackdelen är att det ser aningen tungt ut för att vara ett enhandssvärd men enligt dem så fixar den massiva knappen det problemet.
"Den massiva knappen balanserar klingan väl och gör svärdet snabbt och lätt." Mitt andra val skulle utan tvekan bli ett:

Art.nr: 020-PP

Hand-and-a-half Sword

Klingan är lagom lång och hjaltet är oerhört vackert. Att handtaget är aningen längre än ett enhandssvärds ser jag som en fördel eftersom jag då kan utdela extra kraftiga slag mot fienden med hjälp av båda händerna.


Namn: Kire Dvärgstjärna
E-post:
Tid: 19:46
Datum: 2001/12/31