Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Skrivar tips

Julle skrev:
Att få läsaren att verkligen tycka om en person - och sedan ta livet av den. Det kanske inte är snällt, jag slår vad om att det inte är säljande. Men det väcker känslor. Och då har jag i alla fall lyckats med *någonting*.

Jo, jag tror nog det är säljande. Att väcka känslor är ju en författares största mål och det gör man genom att skriva om svek, sorg, kärlek och glädje.
Personligen tycker jag bäst om att skriva om sorg och svek eftersom jag själv blir berörd då och det är då jag trivs som skrivare.

Ett annat tips om man skriver om stora känslor - t ex hur stor sorg en kvinna känner efter sin döda man - är att försök att hålla dig själv sansad så att du inte sveper med känslorna själv. Visst ska man svepas med till en viss grad men om man själv blir för upprörd blir det svårt att skriva övertygande och det blir lätt att man upprepar sig. Om man tycker att ord inte räcker till för att beskriva hennes sorg, så kan man skriva så.

"Det fanns inte ord nog att beskriva hennes sorg. Det kändes som ett tomrum i hennes inre som aldrig mer skulle bli fyllt. Han var borta för alltid och skulle aldrig mer komma tillbaka."


Namn: Alandor
E-post:
Tid: 21:54
Datum: 2002/01/05