Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

JK Rowling *spoiler 4:e boken*

Jag vet inte om jag håller med dig. Ända sedan jag lärde mig läsa själv har jag varit öppen för allt och läst böcker av alla de skilda slag.
Jag läste drösvis med "Fem-böcker" och Kitty-böcker men hade det till trots inga större problem att läsa SoR när jag hittade den. Visst är det kul om barn/ungdomar hittar till fantasyhyllan men jag blir också lite ledsen ibland när det låter som om fantasy vore de enda böcker som är läsvärda.
Med öppenhet och nyfikenhet kan man hitta många litterära pärlor.

Vad jag inte förstår är varför man måste ta genvägen genom s.k. nybörjarfantasy för att hitta vår genre. Du kan lika gärna börja med Feist, Hobb, Tolkien eller vem som helst.
Den som redan läst Tolkien kanske hoppar över Potter, Pullman, Eddings m.fl. för att vissa kallar det "nybörjarfantasy".
(Åh, jag hatar det ordet)
Vem f-n vill vara en nybörjare?
Sen vet jag mer än väl att fantasy inte är populärt i finare litterära kretsar och att många vuxna ser ner på fantasy som något barnsligt som man bör växa ifrån. Men jag tror allvarligt talat inte att "våra unga bokmalar" bryr sig så mycket om vad deras föräldrar tycker. Det har iallafall aldrig jag gjort. Inte när det gäller ltteratursmak åtminstone.


Namn: Beth.
E-post:
Tid: 14:49
Datum: 2002/01/08