Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

JK Rowling *spoiler 4:e boken*

Jag vågar knappt svara på det här för då får jag väl snart massa pikar om att jag försöker vara bättre än någon annan igen..

Det här med nybörjarfantasy har diskuterats tidigare och Beth och jag är varje gång lika rabiata...

Personligen är den första fantasybok som jag läste (första som jag var medveten om att det var just fantasy) Donaldsons Covenantböcker. Jag hade redan tidigare säkert fått läst en massa fantasy för mig, och jag hade sett narnia-böckerna men jag började med Covenant, Ringen-triologin och gick sen vidare på det som fanns på biblioteket, bra. eddings och Marion zimmer bradley. Jag vet att jag och Beth är lite konstiga(?) i jämförelse med er andra men jag har aldrig ansett att Eddings är mer nybörjarfantasy än Donaldson eller Tolkien. Det är väl mer en fråga om smak.

Jag håller med Beth, om någon kommit och sagt att Eddings var nybörjarfantasy när jag var 11-12 skulle jag aldrig läst dem. Jag skulle hellre huggit av mig min hand än att erkänna mig "mindre van" än andra, för som många andra så var jag jäkligt osäker i mina yngre år.

Jag förstår inte ens varför man måste kategorisera dem på det här sättet... är det inte skit samma ifall böckerna är ämnade åt barn, ungdomar eller vuxna? Den enda anledningen jag kan komma på är anledningar varför man INTE skulle läsa en bok.. Finns det någon som sitter och tänker "nej nu ska jag ta och läsa en ungdomsbok" ?

Jag förstår inte alls varför ni ens vill sortera in allt i fack.


Namn: pejgan
E-post:
Tid: 16:10
Datum: 2002/01/08