Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

JK Rowling *spoiler 4:e boken*

Jag kan saningen att säga inte förstå Beths och Christans åsikter om detta. Jag diskuterade just detta med någon av er för drygt ett halvår sedan och vi kom väl egentligen inte någonvart.

Det allra viktigaste Kire tar fram tycker jag är att om en läsare (ålder är ointressant) bestämmer sig för att testa någon bok ur genren fantasy för första gången och blir kanske rekommenderad t ex Covenant-krönikorna. Personligen tycker jag att dom är väldigt bra, men dom är trots allt väldigt annorlunda och tämligen svårlästa jämfört med t ex Eddings. Jag tror då att det finns en rätt så stor risk att denna person helt enkelt tröttnar på denna berättelse just för att den är väldigt svårläst jämfört med andra böcker. Varför då inte istället rekommendera Eddings eller Rowling (jag har själv inte läst Rowling ännu, så jag kan egentligen inte uttala mig om hur pass lättläst den är)? Då är det väl mer troligt att personen lägger ifrån sig historien färdigläst med tanken: "Vilka otroligt bra böcker, jag ska nog undersöka denna genre lite noggrannare".


Om du vore en svenska-lärare på högstadie-nivå och dina elever ska alla läsa samma fantasybok/serie under dom närmaste veckorna för att sedan diskuttera den. Vilken väljer du? Personligen väljer jag Eddings utan större tvekan. Det var den boken som förde in mig på fantasy-genren. Återigen, vilken väljer du/ni?


Namn: BelTorok
E-post:
Tid: 09:37
Datum: 2002/01/09