Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Spoiler Fjärrskådarna

DR och Alandor: Hobb är absolut inte överskattad! Hon står ju inte på långa vägar lika mycket i rampljuset som Jordan - vilket jag tycker är fel!
Berättelsen är antagligen den mest udda jag läst, och kommer att läsa om jag känner världen rätt. Den är skriven på ett helt annat sätt som egentligen bordde göra den mindre överskådligt - men icke! I tex Jordans flerpersonperspektiv med många, många personer i centrum är det lätt att fälja handlingen i världen. I Hobbs förstapersonsperspektiv borde det vara tvärtom men eftersom hon skriver på ett sådant utveklat sätt har man inga som helst problem att följa handlingen.
Bara detta - som inte många författare gör - är den redan ganska unik. Handlingen är den mest udda jag stött på (till skilland från tex Jordan med en massa magi, krig, huvudpersonen är allsmäktig och en oerhört betydelsefull person som alla blir kära i - är Fitz lika mycket i centrum och mäktig som Rand? Han är en helt vanlig person som bara fått en annan utbildning. Ytterligare en sak som gör den unik!).

Angående namnen så är det en halvbra översättning från engelskan (tex Chivalry = Ridderlig). Sonen heter egentligen Fitz och iställer för Ridderligs son heter han Fitzchivalry.
Förstår inte varför ni klankar ner på detta mästerverks mästerverk (hmm nåja, nästan).

Oj vad långt det blev!


Namn: Elfendale
E-post:
Tid: 22:35
Datum: 2002/01/10