Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

E-böcker

Jag tycker också att vanliga böcker är väldigt bra och det mest praktiska. Men det finns ju - eller kommer att finnas? - e-boksutrustning som faktiskt ser ut som riktiga böcker förutom att boksidorna består av en liten skärm istället för papper. Det känns lite obehagligt, bara, att ha ytterligare en elektronisk, dvs strömberoende pryl. Jag menar, det är ibland skönt med saker som fungerar även utan "två hål i väggen" eller batterier. (Ni vet väl hur trist det kan bli vid längre strömavbrott ...)

E-bok skulle ju vara väldigt praktiskt om man t ex var ute på en lång resa och inte kunde släpa med sig tio vanliga böcker i bagaget. Bara att ladda hem något elektroniskt och läsa, och sedan ladda hem något annat ...

En stor nackdel med vanliga böcker är att de inte är särskilt beständiga. Vi använder ganska dåligt papper numera, och det är ingen risk för att våra ättlingar hittar det minsta spår av vår litteratur om de gör några arkeologiska utgrävningar efter oss. Inga Döda-havs-rullar här inte! Elektronisk form är kanske inte heller det mest lyckade i det avseendet. Pergament var kanske inte så dumt?

Detta var lite filosoferande kring böcker och e-böcker. Jag tycker som sagt att det är roligt med riktiga böcker. Jag tycker till och med att det är roligt bara att titta på dem, där de står och trängs i bokhyllan.


Namn: Christina
E-post:
Tid: 13:36
Datum: 2000/06/27