Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

"Hål" Förvirrad

All det där är ganska blurrigt. Det är väl så att Jordan Knappt vet själv.

Det han har sagt iallafall är att det var Lanfear (Hon hette ju inte det vid den tiden) som borrade hålet. Hon visste inte vad det var hon borrade mot, hon trodde att det var en ny sorts urkälla som var bättre än skaparens. Men det visade sig vara den svarte. Skälet till att hålet borrades just vid shayol är att väven var tunnare där och att hålet då inte behövde borras så "djupt" för att komma utanför tid och rum. (den här historien är inte att leka med :-D)

Ishamael som var filosof innan han gick över till skuggan filosoferade på det där med drakens kamp mot den svarte. Han kom då fram till att Lews Therin egentligen inte är lews therin utan skaparens kämpe som återföds varje gång han behövs för att kämpa mot skuggan. Så har det varit i sedan skapelsen och kommer att vara tills den svarte krossar hjulet. Han påstår även att Lews själ har gått över till skuggan ett antal gånger men att ljuset dock har segrat ändå.

Sen är där ju Fel, rands personlige filosof, som grubblade lite. Han påstod (jag kommer inte riktigt ihåg men:) att draken i tredje, eller någon annan ålder innan andra, kommer/måste försegla hålet ordentligt (utan sigill och sånt) så att man inte kan se att det har varit något hål när någon ska borra det igen vid den andra åldern. Han sa väl oxå att saidin måste bli renad för att kunna bli smittad igen, eller?


Namn: Guff
E-post:
Tid: 15:55
Datum: 2000/06/29