Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Astrid Lindgren är död

Jag ska skriva ett länge inlägg sen om jag hinner.

Det jag börjar med är en tyst minut.

Jag anser att det är skamligt att hon inte fick nobelpriset.
Det finns (de) som säger att hon inte är bättre än alla andra, jag kan hålla med er i viss mån men då vet ni inte de futtiga motiveringarna andra författare har fått som svar på varför just dem har fått nobelpriset. Alla säger att det måste vara något nytt eller nyskapande för att man ska få nobelpriset i litteratur. Jag tror att de menar böcker som skrivs och väcker så starka känslor i samhället, att vi får en förändrad livssyn.
I vilket fall som helst så anser jag att de snubbarna i komiten som ger ut nobelpriset måste vara väääldigt gamla eftersom de inte tänker på att de flesta av hennes böcker är barnböcker, och när är vi inte som mest motagliga om när vi inte är barn?(Påverkad av Sigmund Freud). Alltså alla nya generationer som växer upp med hennes böcker präglas av henne på ett visst sätt. Kan man säga det om andra författare som fått nobelpriset? Kanske man kan men varför är då inte detta skälet tillräckligt för att ge henne nobelpriset?
Det kan också vara så att när hon skrev om "Pomperiposa effekten" så retade hon upp en massa viktigta snubbar som blev sura på henne. De ville då helt enkelt inte ge nobelpriset till henne. Detta sista resonemang är ganska klent men vad vet jag.

Rätta mig om jag kommer ihåg fel. Jag tror pomperiposaeffekten var att om man tjänade 100kr så skulle man betala 105kr till staten.

//Räven


Namn: Räven
E-post:
Tid: 23:15
Datum: 2002/01/28