Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Varför behövs svenska undervisning

Tja, visst hjälper svenskaundervisning. Skolans kanske inte hjälper alla (de som kan mycket svenska) särskilt mycket, men ändå.

Den mesta svenskaundervisningen får jag genom nätet eller mina böcker, men det är klart - utan svenskaundervisning från början skulle jag förmodligen inte ens kunna läsa :)

Svenskaundervisining behövs, därför att utan den skulle de flesta vara analfabeter. Vilket skulle göra internet onödigt...

Hmmm - tar tillbaka vad jag sade ovan. All svenskaundervisning hjälper - oavsett vem man är.
Och de som inte läser?

Redan nu stavar många uruselt, även efter säg nio års (jag går i nian, så det är det jag jämför med) undervisining i ämnet. De känner inte igen många ord som för t ex mig är naturliga, och undviker helst att kommunicera skriftligen.

Vi borde ha mer undervisning i svenska än vi har nu.

Vi måste ju kunna prata med varandra!
Och, det genom datorn, lappar på dörren eller brev. Inte bara genom tal när man möts eller telefon.

Vill man utvecklas, bör man ta del av avd andra tycker. Och du kommer aldrig kunna gå omkribg och tala med andra människor, diskutera med dem och få i dig så många åsikter och synpunkter som om du läser dem.

Vi måste kunna läsa intstruktionsböcker, handböcker, order, telegram, meddelanden.

Dessutom, det är så mycket mer än att kunna skriva/läsa. Att våga prata, att säga vad man tycker är också saker vi skall lära oss (även om det inte blir så mycket av det...).

Hmmm. Jag hoppar lite fram och tillbaka här, det är ett ganska rörigt inlägg. Men ändå :)


Namn: Julle
E-post: johan_julle@mail.com
Tid: 21:39
Datum: 2002/02/23