Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Women Day!

Inte ett ont ord om Robert Jordans fru. En mycket trevlig, intelligent och bildad kvinna. Eftersom hon också är förlagsredaktör så vet hon nog bättre än att försöka styra in RJ:s skrivande i sina egna fåror.

Kvinnliga idealgestalter? Har jag några (jag har aldrig hållit mig med idoler)? Nå, Astrid Lindgren ligger väldigt nära till. Tove Jansson; Robin Hobb var en mycket positiv upplevelse, hon verkade vara så mycket mer än en utomordentligt fin författare.

Litterära idealgestalter. Det kan vara lite enklare. En litterär kvinna är inte lika svår att få grepp på. (Det är inte meningen att vara rolig här! Men skratta om ni måste, jag bjussar.) Ur barn- och ungdomsdimmorna träder fram Aletha, drottning av De Dimmiga Öarna. ... Hallå! Är det nån mer kvar där inne i dimmorna? Det vad phan vad tomt det verkar vara. Nå, jag har alltid haft svårt för ideal. Jag låter Aletha stå kvar där i all sin ljuvhet, men passa er, det döljs en tiger under de liljekullar. Jag har nog fortfarande en svag punkt för den flickan.


Namn: Jörgen
E-post:
Tid: 09:36
Datum: 2002/03/09