Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Brist på utveckling

Tillbaka till inlägg ett:

Det finns säkert flera anledningar.
Utveckling drivs av ett behov av att förbättra, förenkla saker. Alla uppfinningar är till för att förbättra/förenkla situationer. Blien förenklar transporter, atombomben gör det enklara att på mycket kort tid döda ett mycket stort antal människor. I världar där magi aktivit används, behövs inte det - du kna ju göra sakerna med magin. Ingen sätter sig ju ner och försöker komma på ännu en lösning på ett problem om du redan har en. Vilket gör mig lite tveksam till utveckligen under Sagornas Ålder (har jag för mig att den heter på svenska?) i WoT mig lite tveksam. Både högstående teknologi och en mycket användbar och även i det vardagliga livet använd magi?

Också, för att man skall ha tid och sitta och uppfinna saker i ett sådant tempo som mänskligheten har gjort de senaste åren krävs ett samhälle där de som vill har de ekonomiska möjligheterna. Vilken begåvad student som helst kunde inte bara sätta sig ner i några år och exprimentera, för han/hon skulle svälta ihjäl. Man måste ha arbetsgivare som betalar, bidrag eller något liknande.

Sedan, kan det vara så att författare gärna vill ha en lång historia i sin värld, så att de har plats att stoppa in lite föregående händelser. Det är, trots allt, fantasy.


Namn: Julle
E-post: johan_julle@mail.com
Tid: 17:52
Datum: 2002/03/18