Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Brist på utveckling

Fortsatt SPOILER!!!!!


Gerenan jag tror du har kommit på nåt, vi kan revolutionera fantasygenren. Ärligt talat, är inte aiel på MC en intressant/fascinerande idé, åtminstone för fantasin.

Men jag tror att du missförstod/missade det jag sade om att just sagornas ålder VAR en utveckald tid. Då borde den efterföljande åldern ha mycket lättare att utvecklas eftersom de (liksom vi i europa) hade tidigare kunskap att bygga på. Det var ju också det några aiel gjorde. (De som de andra aiel helst inte pratar om, kommer inte ihåg vad deras sept hette). Kommer någon ihåg vad det stod om för anledning att de gick under.

Demandred, jag tror nog att man brukat räkna medeltiden från romarrikets fall ca 500 (470?) till nya tidens början i och med uptäcksresorna runt 1500. (Coulumbus 1492). Men som mycket annat är dessa gränser lite flytande och i våran värld skedde (sker) väl inte tidsåldersskiftningar med samma dramatik som tex Världsfallet.


Angående behov av utveckling skulle jag vilja påstå att de personer som vi möter i WoT utgör en ganska liten grupp av den världen. De flesta människor kan inte använda kraften och vad jag förstår så SER de flesta bara en Aes Sedai någon enstaka gång i sitt liv. Så för de flesta så tror jag inte att magin innebär någon lösning på deras vardagsproblem.

Däremot får jag nog hålla med dig om att man får se det som just fantasy. :)


Namn: TeKopp
E-post:
Tid: 19:42
Datum: 2002/03/18