Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Robert Jordan

Heh. Man skulle kunna säga att det är för att han är bra (i alla fall de första böckerna är det). Men det finns ett antal (inte alltför ringa) bättre författare, som trots att de mer än väl litterärt sett förtjänar det - det tycker i alla fall jag - inte lyckas nå samma höjder som Jordan.

Nja, det är väl bara att konstatera en sak. Visste jag vad som gjorde Jordan populär skulle jag sitta och arbeta på min egen bestseller (eller mina egna bestsellers, kanske). Sedan skulle jag - efter att boken/serien med en duktig översättare även sålts i engelskt format - ägna resten av mitt skrivande åt att skriva fantasy/sf som jag själv skulle tycka var bättre än min storsäljare, och säkert kunna sälja ett par tusen av de första böckerna. Sedan skulle min publik förstå att jag bytt stil, och till mitt förlags stora sorg överge mig. Och resten av mitt liv skulle jag lyckligt själv bekosta utgivningen av mina romaner/novellsamlingar som säkert skulle gå att sälja till den närmaste släkten och några in i det sista trogna läsare.

Slut på drömmandet :)

Ummm... om ni tycker att mitt inlägg är långt och istället tar er ner hit för att se om det verkligen har ett slut (sååå långt kanske det nu inte är, men i alla fall) så kan man sammanfatta det hela med 'jag vet inte'.


Namn: Julle
E-post: johan_julle@mail.com
Tid: 21:08
Datum: 2002/03/27