Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Hur lyckas man med sin första sida?

Jaha...

Jag ser att det är (väldigt?) många som ängnar sig åt skrivande på fritiden. (Eller, är det proffesionellt på vissa håll?)

Christina och Helena, verkar det som, redan har skrivit en roman var. Är de utgivna på något förlag? Det vore trevlig att ta del av någon av dem.

Vidare verkar det vara några som ägnar sig åt att skriva noveller. Själv har jag bara skrivit klart en novell som jag blivit nöjd med. Det är inte inom genren fantasy. jag skulle nog vilja kalla det lite mer åt det psykopatisk-mördare-jagar-med-yxa-och-slår-ihjäl-sina-offer-hållet. Tycker fortfarande att den är bra. Ifall någon vill läsa den, så säg till.

Jag har även gett mig på att försöka skriva fantasynoveller. Men på något sätt tycks de aldrig bli färdiga. Inledningen börjar gå väldigt bra. Sedan flyter det bara på. Men man orkar inte skriva klart en novell med en gång. Så därför när jag sätter mig framför datorn nästa tag för att återuppta arbetet, går det inte lika bra. Antingen tycker man att det man skrev igår är för jävla dåligt, eller så orkar man inte.

Sedan är det ju förstås det här med namnen. Hur fan kommaer man på sådana briljanta namn som: Garion, Gandalf, Bilbo, Ce'Nedra, Rand 'al Thor, Matrim Cauthon, Sauron osv. Bara det att komma på alla namn, som ska låta lagom konstiga, tar ju en bra stund.

Dessutom tycker jag inte att novell är ett bra format när man ska skriva fantasy. Jag vet att jag är lite nojjig när det gäller det här, men jag tycker att fantasy ska vara episk. Jag, menar hur intressant vore det att läsa om den fattiga bondpojken/flickan som lever sitt liv som vanligt varenda dag. Inga mystiska fiender, inga trollkarlar som hjälper dem osv.

Tänk på detta!


Namn: Fredric
E-post: fredric99@hem.passagen.se
Tid: 20:11
Datum: 2000/07/21