Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Överraskad

På tal om kontroversiella scener så såg jag en artikel häromdagen om att "Harry-Potter"-böckerna har blivit bannlysta från vissa skolor i Kentucky och Kansas. I samma områden förfasar sig föräldrarna över andra kända böcker som innehåller sex, våld och allmän ogudaktighet såsom svordomar ... Shakespeare var alltså en som fördömdes på direkten! Harry Potter var tydligen ogudaktig eftersom det handlar om magiker och andra djävulska ting.

Se där, det är ordning och reda på vissa ställen. ;-)

Nu blir jag nästan nyfiken på HUR groteskt detaljrika de där sexscenerna är som du talar om ... det kan bli givande reklam för förlaget: "boken som svenska unga män tycker är för vågad!" (Medge att det skulle öka deras försäljning.)
Nej, skämt åsido håller jag ju med dig. Jag tyckte rentav att Auels stenåldersserie var lite väl ... inte chockerande direkt, inte ens osmaklig, men i längden hemskt trist. För det är vad det blir, när man ska visa precis allt. En bra författare spelar på läsarens förväntan.

Boken jag pratar om ideligen kan man nog köpa om en månad eller så. Enligt NoK ska den ges ut i augusti och jag har inte hört om några ändringar i den planeringen. Men om det är första eller sista veckan i månaden, det vet inte jag heller. *går på nålar* När jag har kommit lite längre i nästa projekt så kan jag ju prata om det istället. Det verkar bli en fantasyhistoria igen.


/Christina


Namn: Christina
E-post:
Tid: 21:55
Datum: 2000/07/24