Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Sommarläsning...?

Du har möjligen inte prövat Guillous tempelriddarserie? Inte fantasy men ofta uppskattad bland fantasyfolk eftersom det är medeltidsmiljö och sånt där.

Själv tillhör jag inte fansen. Men man ska väl vara diplomatisk. Många gillar ju den här bokserien. Däremot vill jag härmed slå ett slag för Peter Englund, vars "Ofredsår" fått mig mer "uppslukad" än de flesta romaner på senare tid. Och ändå är det inte ens en roman! Och det handlar om krig, inte direkt mitt favoritämne! Men snacka om att känna Lützendimman, jag har aldrig läst en historiebok som verkligen tagit med mig till en annan tid och plats på det viset. (1600-talet) De flesta fantasyromaner kan slänga sig i väggen när det gäller detaljnivå och närvarokänsla.


Och vill man ändå ha en romanserie, i historisk miljö fast inte fantasy, så kan man ju testa Lars Widdings Karolinersvit, exempelvis. Börjar med "En tid för hjältar".

Tja, detta var ju inte fantasy alls. Men jag tänkte leverera lite omväxling till den vanliga listan av de vanliga bautaserierna.


Namn: Christina
E-post:
Tid: 19:35
Datum: 2002/04/14