Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Dumma " ondingar "

Jag skulle verkligen vilja se kampen från den " onda " sidan oxå. Det är ju trots allt vi/författaren som avgör vem som är god och vem som är ond. Varför kan inte någon bryta trenden och beskriva och berätta hur de " onda " ser på kampen? Jag förmodar att alla som slåss på den onda sidan ser de goda som onda, om ni förstår vad jag menar.

Terry Goodkind är ett steg på väg mot det jag vill läsa i och med serien " Sanningens svärd ". Där får man faktiskt en insikt i hur och varför de slåss ( Mörken Rahls styrkor )mot de som vi läsare tolkar som goda.

Jag anser att man kan beundra även de onda utan att de för den delen bli mindre onda. Sen är det upp till författaren att göra dem genomusla ändå. Låta dem plundra och förstöra men inte genom göra dem dumma i huvudet. Jag undrar om det inte är många med mig som verkligen gillar eller snarare beundrar " de förlorade " i Jordans serie Wot.

Nu kan det klart vara väldigt svårt att göra en hel arme med sådana skärpta varelser. Men med bara en liten gnutta mer förstånd i skallen så skulle det vara roligare och mer intressant.


Namn: Shadow
E-post:
Tid: 11:58
Datum: 2000/07/25