Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Sommarläsning...?

Att Neal Stephensson skrivit en thriller som heter Zodiac visste jag inget om, innan jag kollade nu på sf-bokhandelns hemsida, då jag tipsade om hans science fiction.

Från sf-bokhandeln(hoppas inte detta räknas som copyrights -fanns ingen länk):

Snow Crash (1992, 440 sidor, Penguin, England, art.nr: 28021) Pris: 125:-
Grundkurs i nittiotalets bästa, häftigaste och mest betydelsefulla science fiction-bok: Berättelsen om Hiro Protagonist, cybersamuraj, frilanshackare och högteknologiskt pizzabud, och hans äventyr i sökandet efter kopplingen mellan den mänskliga existensen och språket som ett virus från rymden.

Denna är skön också:

The Diamond Age (1995, Penguin, England, art.nr: 17629) Pris: 125:-
John Percival Hackworth är en lysande nanoingenjör i nästa sekel och högaktad medlem av Neo-Viktorianerna, den mest inflytelserika enklaven på Jorden. Han får i uppdrag att skapa ett interaktivt program - A Young Lady's Illustrated Primer - som har som syfte att lära upp en ung flicka till att bli en tänkande och viljestark kvinna. Av misstag hamnar föremålet hos Nell, en fattig flicka, och ändrar för alltid hennes liv. Hon och Hackworth ger sig ut på resor som kommer att ändra Jordens framtid. Briljant och nyskapande, både om nanoteknologi och det samhälle den kan skapa, liksom om AI.


Namn: Balor
E-post:
Tid: 17:31
Datum: 2002/04/16