Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

5:e delen av Jean M. Auel

Den som får sin sexualupplysning via Auel lär sig inte mycket.

(Säger jag, fast jag erkänner att jag nog inte läste böckerna särskilt noga och den fjärde läste jag inte alls.)

Collins är en usel författare. Eller så är det översättaren som är förfärlig. Jag klarade sisådär tio sidor i "Chansen" eller vad den nu hette. Trodde att det var en slags parodi först men nähä. En av de sämsta böcker jag någonsin kastat en blick på.

Har just tittat på Star Wars I för första gången. Var det bara jag som tyckte att de liksom hade knökat in för mycket i handlingen? Stjärnornas Krig framstår fortfarande som rätt mästerlig vid en jämförelse och det beror faktiskt mycket på den föredömligt enkla handlingen. Där fanns plats för lite lugn och eftertanke. Men det verkar höra till modernt berättande (om vi med modernt avser de senaste 10-15 åren). Jag kommer osökt att tänka på Sagan om ringen här - även om det var mycket sidodetaljer så är den huvudintrigen fortfarande mycket enkel och mycket effektiv.

När man läser skrivartips så sägs det ibland att om man inte kan sammanfatta sin historia i en enda mening, så är inte intrigen riktigt bra. Jag har inte bestämt mig för om det stämmer ... jag är fullt medveten om att jag själv aldrig har lyckats åstadkomma en sådanhistoria och det retar mig ...


Namn: Christina
E-post:
Tid: 00:08
Datum: 2002/05/05