Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Anne Rice

Visst är slutet på de dödligas förförare oväntat?
Helt otroligt.

SÅ dålig var väl inte djävulens frestelser. Visserligen pratade de halva boken (och jag överdriver inte..), men det var åtminstonde ett intressant samtals ämne.
Anledningen till att jag gillade den, var nog för att jag älskade Den Mörka Materien. De böckerna handlar bland annat om en del av sakerna dem tog upp i djävulens frestelser, vilket fick mig att sitta en hel timme med boken i knäet och bara tänka. Inte alltför ofta det händer... Att jag blir inspirerad av en BOK, menar jag. Tänker gör jag hela tiden, går inte att låta bli.

Exempel:
Om allt som brinner är kolbaserat, och det som inte gör det är antingen salt eller mineraler, var platsar då luft? Hos stenarna?
Om det nu verkligen finns en himmel och ett helvete, var hamnade "de onda" själarna innan syndafallet? I vedbon?
Varför anser de flesta människor att det är skilnad mellan "djurintelligens" och "människointelligens"? Vi består väl av kol, allihop? Och varför skulle just intelligens göra en förmer än andra? Är inte livet den viktigaste egenskapen man kan ha? Jag menar, om du fick välja mellan liv och intelligens, vad skulle du då välja? Exakt. Men varför ser de flesta då ner på djur, eller psykfall, när de har den viktigaste egenskapen?
De är som när ungar retar sin kompis för att han har glasögon, när de EGENTLIGEEN borde vara snälla, eftersom han trots allt inte är blind eller döv?
Varför får lärare komma försent, men inte elever? Varför får lärarna betalt för den tiden de inte utbildar oss på?


Kan NÅGON svara på mina frågor???

Men tillbaka till saken, vet någon var jag kan få tag på tvåan och trean i vampyrkrönikan? Jag har testat bol.com, och på bokfynd.nu.
Inget!!
Någon som har något förslag om var jag ska kolla härnäst?


Namn: Eowyn
E-post:
Tid: 15:51
Datum: 2002/05/14