Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Handduksdagen igen

Balor jag har inte skrivit att jag är för våld/förtryck/diskriminering av palestinier. Det finns en anledning till det. Jag är inte för våld/förtryck/diskriminering av palestinier. Vad jag vänder mig mot är att israelerna utmålas som de enda som gör fel vilket inte är fallet. Båda sidor utför helt oacceptabla våldshandlingar. Alla israeler är inte per automatik onda och självmordsbomber är fel oavsett vad israelerna gör. De drabbar civila. Oskyldiga. Det är dessutom helt fel väg att gå om man vill få ett slut på konflikten.

Romer, samer, judar och andra grupper finns i flera olika länder men de har en kultur/religion som binder samman dem som folk och i vissa fall har de inte ens ansetts som medborgare i de stater de bott i. Kristendomen är många gånger större än judendomen och dessutom definieras inte kristna svenskar av sin tro på samma sätt som judar gör. Kristendomen tar en väldigt liten plats i en vanlig svensks liv.

Tyskarna utförde en systematisk utrotning av bla judar. Det tycker jag är värre än det israelerna gör.

Tillbaka till det som händer palestinierna: Jag förnekar inte att det är mycket hemskt, men det överdrivs. Jag menar, det ältas om och om igen, tror ni inte att det finns andra grymma saker som händer? Varför gör inte FN ngt åt baskerna, FARC-guerillan, Mugabe, militärjuntan i Burma? Det handlar om resurser, ovilja att lägga sig i interna angelägenheter om de inte blir ditbjudna, rädsla för att ngt ska gå fel och att man har svårt att enas om vad som borde göras. Det är vad jag tror. Världspolisen USA är de enda som är starka nog att gripa in i sådana här situationer och de är totalt emot allt vad terrorister heter just nu. (med det här menar jag naturligtvis inte att USA alltid har rätt)

Man kan vara för palestinier utan att vara emot israeler. Släng dina "nej till ...!", "ner med ...!" och "krossa ...!"-pins och inse att världen inte är svart/vit. Om svaret är lätt så är det antagligen fel.


Namn: Eli Wallach
E-post:
Tid: 02:57
Datum: 2002/05/29