Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Handduksdagen igen

Jag kan hålla med till viss del, Eli. Men jag hävdat fortfarande att det israelerna gör är grymmare än det palestinierna gör. Dessutom skulle staten Israel delas vilket den inte alls är i dag. Ang. att självmordsbombare drabbar civila, javisst det gör det. Men israelerna har ändå mördat eller misshandlat så många fler.
Jag tror också att det är så att FN eller andra länder inte vill lägga sig i för att de "tycker synd om judarna." Jag är säker på att så är fallet till viss del, även fast det finns andra faktorer.
Men samtidigt måste man som palestinier gör något, FN och andra länder har klart och tydligt visat att de inte kommer gör något åt situationen, och även fast självmordsbombning är fel måste något göras för att uppmärksamma vad som händer. Att samtala hjälper knappast, då araberna/palestinierna inte får mycket att säga till om. Dessutom har israelerna sagt att de inte tänker förhandla.

Jag tycker inte att judarna har någon rätt till Israel, eller iaf inte hela landet. De som lever där i dag kommer som sagt ifrån Ryssland, Polen mm och har trängt undan de palestinier som levt där i många generationer. Det är fel. Det är som om syrianer i Sverige skulle flytta in hit i tusenden och kasta ut och mörda svenskarna.
Visst har judarna bott där förut, men hur långt bak ska man sträcka sig? Jag tycker inte att de flesta judar (trots allt bodde det en del judar i Israel innan) som bor där har rätt till att bo där då de inte har växt upp där eller har några släktingar där utan har som sagt kastat ut palestinier för att själva ta över marken.


Namn: Balor
E-post:
Tid: 13:40
Datum: 2002/05/29