Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Handduksdagen igen

Naturligtvis är inte alla israeler helgon. Men ändå, det bodde en del judar där även före staten Israel bildades, alla skeppades liksom inte bara dit efter 1947. FN och andra länder har upprepade gånger försökt med fredssamtal, men brukar inte - oavsett land - gå in med militära styrkor och liknande när striderna inte är värre än de redan var. Man kan ju ta Serbien och Kosovo som ett exempel, det var värre än situationen i Israel/Palestina men ändå dröjde det ett tag innan Nato började bomba - och FN lade sig väl inte i förrän efteråt?

"Israelerna" har inte sagt att de inte tänker förhandla, det är Sharon som har sagt det. Han talar inte för *alla* israeler. De få som jag har kontakt med via internet är mer än lovligt trötta på det hela och skulle gärna förhandla och ge efter om det bara skulle leda till fred. Du kan inte bunta ihop en hel folkgrupp och säga "det här är deras åsikt". Kanske till och med en majoritet håller med Sharon, men långt, långt ifårn alla.

Det ärnaturligtvis synd om de palestinier som levde i det som nu är israel, men du tycks glömma en sak. Det var inte så att judarna flyttade dit och kastade ut alla, landet var en brittisk koloni. Det ger naturligtvis inte världen rätt att kasta ut en etnisk grupp från deras hemområde, och inte gör det någon som helst skillnad för de palestinier som lever där nu, men tycks ändå gärna förbise den saken.

Vad jag vill säga är att du inte bara kan skylla allt på israelerna. Det finns idioter på båda sidor, precis som det finns fredskämpar på båda sidor. Det är inte goot mot ont.


Namn: Julle
E-post: johan-julle@telia.com
Tid: 14:23
Datum: 2002/05/29