Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

En Novell

Prolog. Vad som hände med skallgångskedjan
Det var inte många av männen som fortfarande gick skallgång, de flesta gett upp redan efter några kilometer. Här och där syntes de svaga cirklar av ljus som de sökandes lyktor spred i detta underliga mörker som tycktes lägrat över skogen.
Spridda ?ho-hoo!? och andra karaktäristiska skallgångs rop ekade genom skogen.
Problemet var det att ingen svarade.
Elliot suckade djupt, kastade en blick åt det håll där solen borde ha synts ungefär då, och vände hemåt. De andra männen gjorde honom sällskap.
?Va? säger ni om att skita i det här och gå och spela kort istället?? föreslog en fiskare trött. De andra nickade instämmande.
Vad är det för vits med att leta efter folk, om man inte hittar dem?

Sangahea materialiserades i skogen, ett par kilometer ifrån sin stuga.
Trots allt, var det där hon materialiserats ifrån.
Hon svor till och började sedan, med den lätt frånvarande minen hos en som tänker på något annat, att leta efter stigen hon kommit dit på. Hon hade en hel del att städa upp där hemma, och Sangahea insåg att man bäst bemötte saker som torkad ?grodelever? och ?avkok från eldig drake? med en väl upplagd plan.
Den mörka skogen slöt sig om henne, när hon fundersamt började vandra hemåt.
Månens blodröda skiva, som hade en så underlig inverkan på vissa, varglika varelser, tonades sakta ned och försvann allt efter som solen steg på horisonten.
Snart badade skogen i det förtrollande gröna ljus man bara finner i riktigt djupa skogar.
En korp skrattade hest, och följde girigt kvinnan med blicken, från sin gren.
Feén slog utan att titta ut med ena handen och pekade med raka fingrar på den bevingade asätaren. Korpens skratt tystnade hastigt, och den gav ifrån sig ett hest harklande.
Sangahea log upprymt, och bestämde sig hastigt för att titta in hos sin syster innan häxkrafterna helt försvunnit. Bara för att säga några väl valda ord, så att säga.


The end. Hehe, visst är det få "gillar ni min novell?" inlägg som faktiskt har får ett slut? Tja, ugglespecial 1 förstås, men annars kan jag faktiskt inte komma på någon... Förmodligen jag som har dåligt minne, för jag kan komma på massor som har påbörjats!!! Jag undrar vad som händer med alla texter och idéer som aldrig blir färdigskrivna? Det måste ju hände NÅGOT med dem, tycker man ju.


Namn: Eowyn
E-post:
Tid: 19:42
Datum: 2002/06/09