Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

De Förlorade!

Ärligt talat så har jag ingen aning om hur man kopplat ihop Osan'gar och Aran'gar med Aginor och Balthamel. ;-) Men det är en ganska utbredd "sanning" bland WOT-euntusiaster. De dog ju tidigt i handligen, och de Förlorade ellimineras ju från jordens yta med oroväckande hastighet, så det är väl inte helt otänkbart att han [Jordan] har bestämt sig för att 'återanvända' dessa två karaktärer. Men nu när tänker efter så tror, observera tror, jag att denna indentifikation har säkerställts i de engelska böckern.

Mesaana är i Tornet, det har erkänts rakt ut i för några böcker sedan. Ingen vet vem det är, bortsett från faktum att det i-n-t-e är Alviarin, då Alviarin och Mesaana har ett möte i En Krona av Svärd (tror jag). Då fakta om Mesaanas vistelseort kom upp i handlingen flammade genast diskussioner och teorier upp runt om på nätet, och nästan alla man pratade med var stensäkra -eller trodde åtminståne- att Mesaana = Alviarin. Utom jag. :) Kunde bara inte låta bli att dela med mig av detta mitt livs stoltaste ögonblick. ;-)

Faktum att Gendhejis Torn (Jag minns faktiskt inte alls vad det heter) i Tufloden/ fd Manetheren är en port till världarna som man också kan besöka via dörrkarmarna i Tear och Rhuidean (den son pajjade) har kittlat även mina tankar. Det vore väl coolt om Moiraine och Lanfear kom promenerandes därifrån en vacker dag? ;-)


Namn: Z
E-post:
Tid: 21:18
Datum: 2000/08/08