Nytt inläggBesvara inläggetLista inläggTill välkomstsidan

Nok

Jag tvivlar starkt på att det kan bli mer än 11 böcker. Rent författar-tekniskt så har inte Jordan så många grepp kvar: han har gått igenom hela registret av kidnappningar, förlorade artefakter, onda magiker, mord, återupplivade döda fiender, kärlekshistorier, mer kidnappningar, farliga artefakter, invasioner... bla bla bla...

Snart kan han inte skriva någonting mer i SoDå utan att det är "gammalt", "redan gjort", "been there, seen that, done that".

De flesta karaktärerna är fullt utvecklade. De har funnit sin plats. Vi känner dem ut och innan. Skurkarna har blivit dödade och återupplivade... Nynaeve har dragit sig i flätorna, trollocerna är inte farliga längre. Mydraalerna är inte farliga längre. Perrin slaktar hela arméer med sin yxa. Vi känner världen. Vi har varit i nästan varje hörn av den.

Nää... jag tror inte att Jordan har tillräckligt med material för att få ihop särskilt många böcker till. Just det att han börjar "återanvända" gamla karaktärer (läs: återuppliva) är ett tydligt tecken på att han börjar få slut på nya grejer att föra in i sagan. Återupplivning är i författarkretsar ett tecken på desperation, amatörmässighet och/eller idé-torka.

/Anna (publicerad poet, fantasy-författare, ännu inte publicerad i bokform)


Namn: Auryn
E-post:
Tid: 22:15
Datum: 2000/08/09